Dorian Band - Formatie Nunta - Muzica Nunta - Formatii Nunti

Muzica Populara Nunta

Alaturi de multe altele, omul se diferentiaza de celelalte vietuitoare si prin capacitatea sa de a simti muzica ca pe propriul ego. Muzica este puntea de legatura dintre trecut, prezent si viitor, este limba sufletului mult superioara fata de limba vorbita prin mesajul local sau universal pe care-l poarta. Fiecare popor isi povesteste prin muzica nationala trecutul, asa cum a fost trait el de inaintasii sai. Nu face exceptie nici muzica populara romaneasca care prin diversitate ne ofera, cu o limpezime fara de tagada, trecutul trait de semenii nostrii.

Cantecul arhaic romanesc ne vorbeste de greutatile vremurilor trecute, despre idealurile, visele, nedreptatile si suferintele strabunilor nostrii care au fost mai tot timpul asupriti de cotropitori. Atunci, cand romanul isi lasa truda la voia intamplarii si fugea din fata invadatorilor in munti si paduri, a simtit nevoia sa-si spuna oful. Si cum putea sa o faca altfel decat prin cantec?… Si din suferinta acestor oameni a izvorat doina. In ea si-au plans durerile, in ea si-au pus dorul libertati si unirii, in ea si-au pus dorul de mosie.

Dar dupa ce vremurile grele treceau, dupa ce navalitorii plecau de pe pamantul lor, pacea si linistea se asternea. Atunci, intr-un moment de neasuprire, in sufletele romanilor se asternea armonia si lua nastere veselia prin care mai uitau de greutatile vietii de zi cu zi. Asa au luat nastere dansurile populare, sarbele si horele, care te fac, fie ca vrei fie ca nu vrei, sa tresari si sa iti vina sa bati pamantul sub picior.

Muzica populara insoteste romanul in toate momentele importante ale vietii sale. Momentul nuntii, al uniunii dintre miri in fata semenilor si a lui Dumnezeu este un moment de mare bucurie, de petrecere si de sarbatoare. Muzica populara de nunta canta si imbratiseaza dragostea dintre oameni iar nunta este vazuta ca fiind apogeul, incununarea acestei iubirii.

In muzica populara citim trecutul nostru care ne roaga sa nu-l uitam si sa ii oferim o raza de speranta si lumina. Cu bune si cu rele trecutul este al nostru si al urmasilor nostri. Azi, poate mai mult ca oricand, se incearca sa se dea uitarii muzica noastra traditionala. Este de datoria noastra sa respectam si promovam muzica traditionala romaneasca, folclorul autentic romanesc.

Dorian Band este o formatie nunta care are in componenta sa interpreti ai muzicii populare romanesti de mare valoare.

Pentru iubitorii folclorului romanesc de calitate, pentru aceia dintre dumneavoastra care isi doresc sa asculte si sa petreaca pe muzica populara la nunta lor, formatia de nunta Dorian Music Band este alegerea ideala!Dorianband.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.